„Реално и вълшебно“ е българска детска интерактивна телевизия за бебета и деца до 6 години и техните родители; стартъп, плод на млад и амбициозен екип, работещ в сферата на медиите, с основна цел създаване и излъчване на аудиовизуална продукция за деца. Съдържанието на канала е издържано в духа на етиката и естетката.

Устойчива екологична култура, опазване на природата. Категориите на програмата ще обхващат основните етапи от развитието на всички умения за ранно учене и запомняне; опознаване на българския бит и култура, и съхраняване на националната идентичност; умения за разпознаване на животните, цветовете, буквите, цифрите, основни понятия – мама, татко, семейство, добро, лошо, красиво и грозно. 

Телевизията  се стреми покрива нуждите на най-малките от развлечение, обучение и възпитание, чрез изкуство, създадено специално за тяхната възраст и нужди. След успешният старт на медията в програмата ни ще има място и за родителите със следобедно развлекателно предаване със съвети за здравето и отглеждането на децата, консултации от водещи лекари и специалисти, вкусни и здравословни рецепти с име „Мама татко и аз“. Както и детско шоу за артистичност и талант. Пожелаваме си успех!